DanasINTERNATIONAL TRACTORS LIMITED (ITL) – PROIZVOĐAČ TRAKTORA “SOLIS”

Osnivač: Mr. L.D. Mittal
Sedište: New Delhi, India
Fabrika: Hoshiarpur, Punjab & Amb
Razvijene lokalne proizvodne linije u 6 država, sa učešćem domaće proizvodnje do 60% i to u Alžiru, Kamerunu, Nigeriji, Brazilu, Argentini, Turskoj

 
INTERNATIONAL TRACTORS LIMITED (ITL) u svom sastavu ima tri kompanije:

- Sonalika Agro Industries Corporation- proizvođač priključaka za traktore i druge opreme za poljoprivredu;
- INTERNATIONAL TRACTORS LTD.- proizvođač traktora;
- International Cars & Motors Ltd.-proizvodnja sopstvenog modela putničkog automobila, u saradnji sa Renaultom
 
 
ISTORIJA

- 1969.god.osnovana  i u početku se bavila proizvodnjom priključnih mašina za traktore
- 1995.god. kreće sa proizvodnjom traktora( u kooperaciji sa Reno-om)
- 2000.god.-pokreću sopstvenu proizvodnju motora

Proizvođač traktora “Solis”, kompanija International Tractors Limited (ITL) je otpočela sa proizvodnjom traktora “Solis” 1995. godine, danas je respektabilna indijska kompanija za proizvodnju traktora i nalazi se među prve tri kompanije za proizvodnju i prodaju traktora u Indiji. Kao svedočanstvo o povjerenju kupaca traktora u govori činjenica da je trenutno udeo na indijskom tržištu kompanije veći od 14% sa velikom korisničkom bazom. Kompaniju International Tractors Limited  podržava čvrsta tržišna mreža od preko 1800 distributera širom sveta.

Sa godišnjom proizvodnjom od skoro 300000 traktora, ITL je jedan od tri najveća proizvođača poljoprivredne mehanizacije u Indiji i među 6 najvećih svetskih proizvođača traktora. Visoko kvalifikovana radna snaga koja se sastoji od više od 5000 zaposlenih, predano stvara najbolje proizvode u svojoj klasi. Nudeći najcelovitiji asortiman proizvoda sa širokim rasponom traktora i poljoprivredne opreme od 20KS do 110KS, pod dve različite marke nazvane Solis i Sonalika, ITL nudi kompletna poljoprivredna rešenja poljoprivrednoj zajednici širom sveta.

ITL ima vlastiti visokotehnološki trening centar koji prenosi znanje i obezbeđuje obuku o tehničkim karakteristikama proizvoda, održavanju i optimalnom korištenju zaposlenima, poslovnim partnerima i kupcima širom sveta. Kao jedna od najbrže rastućih traktorska kompanija u Indiji, ITL je u najkraćem roku dosegao prekretnicu od više od 100000 kupaca širom sveta.

Imajući u vidu da je ITL izrazito prisutna na većini značajnih svetskih tržišta, ITL je trenutno lider i najprodavanija marka traktora u 4 različite zemlje Azije i Afrike. Nudeći prilagođene traktore prema lokalnim željama u Brazilu i Turskoj, ITL je  trenutno jedina indijska kompanija koja ima prisutnost u 20 država u Latinskoj i Južnoj Americi. Konstantno se povećava prisustvo i broj prodatih traktora u 33 države EU kao i u evropskim državama koje su van EU. Takođe, ITL je uspešno lansirao svoje traktore na američko tržište.

ITL Grupa primenjuje globalne standarde u proizvodnji traktora “Solis” a strateško partnerstvo koje je ITL uspostavio sa velikim - globalnim pionirima u proizvodnji traktora, kao što je Yanmar (Japan) odraz su ove obaveze. Poznat po proizvodnji sa principom “nultog defekta” i stalnom pridržavanju visokih standarda kvaliteta, ITL je akreditovan međunarodnim certifikatima kao što su: ISO 9001: 2008 / ISO 140001: 2004 / ISO TS 16949 i ISO 140012015 / ISO90012015.

U skladu s strogim američkim normama EPA, kao i Euro Homologacijom, traktori “Solis” su usaglašeni sa svim normama za američko i evropsko tržišta.


“SOLIS” BREND

SOLIS je reč španskog porekla, izvedena na latinskom jeziku. SOLIS, doslovno znači sunce, kao izvor moći i produktivnosti. Kao što je sunce od suštinskog značaja za održavanje života na zemlji, brend SOLIS ima jednako važan značaj u životu poljoprivrednika kroz povećanje produktivnosti i osvetljenja svog puta ka prosperitetu.

Plava boja korišćena u logotipu se povezuje sa stabilnošću, snagom, elegancijom i formalnošću. "Nakrivljeni font" prikazuje doslednost, a senka u logotipu obuhvata i snagu koja osigurava kvalitet i doslednost “Solis” traktora. 


Sajt proizvođača možete pogledati OVDE